Follow Me On

За мен

Здравейте и добре дошли в моят свят на спорт, отдаденост, последователност и дисциплина.
Коя съм всъщност аз? Името ми е Руми Калоферова, родена съм през 1989 година и съм бикини-фитнес състезател.
Как и кога стигнах до професионалната сцена? Тренирала съм различни спортове като дете, но нищо на професионално ниво. Съдбата ме насочи към Счетоводство и контрол в НТГ Пловдив, от където съм и родом, вместо към спортно училище. Но случайни неща няма, защото въпреки образованието никога не съм била типаж, занимавала съм се с много и разнообразни неща минавайки през банков служител, дълги години и все още танцьор в прекрасното шоу на Невена Воденичарска и Биляна Йотовска The Secret Garden show и модел. Но дейността ми през годините, целяща моята личностна реализация и израстване, винаги е била обединена от една дейност - спорта! Страстта и удоволетворението което получавам в залата и това как можеш да моделираш тялото си на база собствени действия открих през 2011 г. Смятам да твърдя, че фитнесът и времето прекарано в спорт е най-добре инвестираното време в живота ми, защото това ме е направило борбена, взискателна, последователна, изпълнителна, уравновесена, и силна не само физически, а и прихически защото спорта изгражда характери!

Към настоящият момент от 2017 г. насам аз реших да превърна страстта ми към красивото тяло и дисциплинираният начин на живот в професионално занимание. Реших да подложа тялото си на стриктна диета и тежки тренировки, резултата бе 4 състезания за 1 календарна година и 4 завоювани медала. Въпреки интензивните ми ангажименти свързани със участия, снимки, пътувания, тренировки и битови ангажименти, аз не се отказах да следвам мечтите си, а именно да бъда най-добрата версия на себе си и да се усъваршенствам с всеки изминал ден, за да покажа най-доброто от себе си на състезателната сцена.
Продължавам да правя това, защото един път тръгнеш ли по пътя виждаш колко по силен те правят твоите малки ежедневни крачки към целта!
Какво ми е взел и какво ми е дал този начин на живот ? Ще използвам клишето спорта дава много, но и взима много. И ще се обоснова - спорта те прави малко егоист, последователен и отдаден на тялото си и резултатите, които искаш да постигнеш, но все пак егоистично настроен към света. Отсяваш приоритети и виждаш всъщност кое ти е по-важно, а какво по-важно от здравето ни на първо място?

Но повече са положителните неща, с които аз съм се сблъскала през годините на труд и постоянстно. И това са перфектна визия, самочувствие с покритие(защото всичко което си е дело на твоите действия и мисли),самоконтрол ,личностно развитие, целенасочен начин на живот, дисциплина, себепознаване, устойчивост, сила и позитивна мисъл. Горда съм с това което съм получила, като резултати и удоволетворение и с удоволствие съм платила необходимата цена. А ти готов ли си да получиш това което тренировките и здравословното редовно хранене ще ти дадът ?
Как мога да съм Ви полезна ? Създадох този сайт, за да стане ясно и достъпно за всички Ви, че начин да постигнеш мечтаното тяло има. 8 годишният ми опит в залата и всичко което съм опитала като методика, начин на живот и хранителни навици ще ви помогне по пътя за да достигнете така желаните фит форми. Да, аз съм тук, за да Ви помогна. В сайта ще откриете, мотивация, фокус, лайфстайл съвети относно здлавословният начин на живот!
През 2019 година взех участие в едно от най-престижните състезания в бодибилдинга, а именно Арнолд Класис в Барселона. На Републиканското първенство по бодибилдинг и фитнес през октомври 2019 завоювах бронзов медал. Последното планирано състезание за сезон 2019 бе ``Diamont Cup`` в Скопие. Там съдийте ме класираха на пето място.

Познавам Руми Калоферова от много години. С нея ме свързва работата в шоуто ни "The secret garden ". Заедно сме изживели едни от най-хубавите моменти и интересни приключения, по време на многобройните ни пътувания и турнета в България и чужбина. От моя красива колежка- тя се превърна в любима приятелка! Руми е изключително отдадена на това, с което се занимава и стриктна в изпълнението на всичко! Благодарение на тези свои качества,тя винаги бележи успехи в начинанията. Обичам и се възхищавам на нейния дух и добро отношение към всички ,с които тя работи! Пожелавам й да бъде все така лъчезарна ,добра и упорита! Така върховете ще й бъдат в краката!

Невена Воденичарска

Руми Калоферова е една истинска мотивация! Тя в жена за пример и подражание! Професионализмът й е на изключително ниво, а отдадеността и желанието , с които се развива , я категоризират като успяваща в сферата, в която се развива. Освен страхотен спортист и състезател, Руми е възхитителен човек ! Чар , сексапил и нежност - това е тя! Успех в това начинание! ❤

Ралица Кашинова

Познавам Руми вече 6 години и няма да ми стигнат няколко изречения, в които да опиша какъв човек е тя. На първо място, изключително добра, винаги готова да те изслуша, не остава безразлична към проблемите на хората и никога не отказва да помогне. Това са много ценни качества, особено за попрището, с което тя се занимава. Изключителен професионалист, много целеустремена, отдадена на това, което прави и винаги довършва започнатото, колкото и трудно да и е било. Ако мога да я опиша с една дума – перфекционист във всяко едно нещо с което се захване, изпипва всичко до съвършенство и именно това и помага да бъде толкова успешна. Руми е живото доказателство, че с необходимата мотивация, достатъчно воля и постоянство, няма невъзможни неща и върхове, които не могат да бъдат покорени! Доверете и се и сами ще се убедите в това!

Добриела Иванова